8 Mayıs 2008

Çitlenbik İhsan veya diğer bir deyişle Marsık


Özlediğimiz zamanların özlediğimiz Yeşilçam'ından aşina bir yüz aslında Çitlenbik İhsan. Tıpkı filmlerin arap bacısı rahmetli Dursune Şirin gibi, Arap Celal gibi teni koyu bir çitlenbik. Koyu olduğu için rol arkadaşı tarafından Marsık* diye adlandırılan Çitlenbik İhsan (İhsan Küçüktepe) hakkında nette pek az bir bilgi mevcut. Hafızam beni yanıltmıyor ise bir kaç sene evvel Nebil Özgentürk'ün Bir Yudum İnsan'ında rastlamıştım ona. Şimdi kocaman bir adam olduğunu, yeşilçamdan kopmadığını, sinemaya ses kayıt teknisyeni olarak halen emek verdiğini duymuştum.



Blog takipçileri bilir, bir zaman önce Çocuk Yıldızlar diye bir yazı kaleme almıştım. Çitlenbik İhsan'ın kendisi değil ama yeğeni bana ulaştı ve Çocuk Yıldızlar kategorisinde dayısı da yer alırsa çok mutlu olacağını ifade etti. Yazıya katık edemediğim diğer çocuk yıldızlara da selam olsun. Haklarında bilgiye ulaşamadığım bu yıldızların bizzat kendileri veya yakınları bana ulaşabilirlerse, blogun kapısı onların hikayelerine sonuna kadar açık, haberleri olsun.


Yeğeninin paylaştığı bilgileri ve resimleri Nostaljik Türk Sineması takipçilerinin beğenilerine sunmaktan pek mutluyum. Sinema sitelerinde dahi bir iki ufak bilgi kırıntısına zor ulaşabildiğimizi düşünürseniz, bu bilgiler altın değerinde :)


Çitlenbik İhsan 70 li yıllarda özellikle İlker İnanoğlu ile birlikte rol aldığı YUMURCAK serisi filmlerde(En bilineni YUMURCAK KÜÇÜK ŞAHİT)Yumurcak'ın en yakın dostu olarak izleyicinin sempatisini kazanmıştır. Oynadığı filmlerden en hatırda kalan sahneler; Yumurcak ile beraber eve bir eşeği gizlice sokmaları, Ekrem Bora 'nın kendisine "marsık"demesi üzerine"Marsık deme bozuşuruz"cevabı ve Rumelihisarı sırtlarında kötü adam Ekrem Bora tarafından vurulmasıdır. Ayrıca Aşk-ı Memnu dizisinde Itır Esen'e aşık olan genci canlandırmıştır.Gençlik dönemiyle birlikte kamera önünden ziyade işin mutfağında olmayı tercih ederek ses-kayıt teknisyenliğini seçmiştir.Yakın dönemde ise Cennet Mahallesi dizisinde iki bölümde rol almıştır.

Sayın Bahadır Erel'e katkılarından ötürü teşekkürler.
*Marsık: Yapılırken iyice yakılmadığından duman ve koku vererek yandığı için baş ağrısı yapan odun kömürü (TDK)

8 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İşte bu blogu bu yüzden seviyorum. Yeşilçam üzerine bu kadar detaylı yazan site görmedim ben hayatım da... Tebrikler ve teşekkürler...

çilek dedi ki...

Ben teşekkür ederim, bu ifadeler bei daha da yüreklendiriyor. Selam ve sevgi ile...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Beni öyle güzel gezdiriyorsun ki,
bayılıyorum araştırmalarına hayranım.
Akşamları tüm okumakta olduğum blogları okuyup en son sana geliyorum, çünkü seni okuduktan sonra uyumak çok iyi geliyor.
Sevgilerimle...

Taylanov dedi ki...

ibo ile güllüşah'ta da yok muydu bu karakter?

çilek dedi ki...

ben hatırlayamadım orda, hangi sahne acaba? ama çitlenbik ihsan yumurcak döneminde , yani kendisi de on yaşlarında falanken rol almış. ibo ile güllüşah döneminde daha da büyük olmalı.

Taylanov dedi ki...

karıştırdım sanırım :s

çilek dedi ki...

ona karıştırdım demiyoruz sevgili taylanov :) beyin jimnastiği yaptık diyoruz :)

Taylanov dedi ki...

:P diyorum efenim.