14 Aralık 2007

Nostaljik Yeşilçam Fotoğrafları -3

Çilek'in Dünyası'nda en çok ilgi gören başlıklardan biri de bu nostaljik fotoğraflar. Ben değil, analizler öyle söylüyor. Ha analiz bu saatten sonra iyi veya kötü demiş umrumda mı ? Değil :) Bence çok zevkli şu fotoğraflara bakıp vakit geçirmek... Ee buyrun o zaman....


İzlediğim en güzel Cücü filmlerinden biri; CİCİ GELİN. 1967 yapımı filmin yönetmeni Osman Nuri Ergün, senaristi de Bülent Oran. Karedekiler Nubar Terziyan (58), Cüneyt Arkın (30), Filiz Akın (24) ve Öztürk Serengil (37) . Gencecik karısına aslında bir gizli ajan olduğu yalanını atan esas kahramanımızla işleri iyice karıştıran beceriksiz cici gelinin hikâyesi. Cüneyt Arkın komedi filmlerinde de çok çok çok başarılı bir kere daha söylüyorum. Şunlara bakın ya hepsi birbirinden şeker :))



Türkan Şoray'ın Kara Kız , Cüneyt Arkın'ın da (Sinematurk'de okuduğum bir yorumdaki gibi) saçlarını henüz yandan ayırdığı dönemlerden bir film; GÖZLERİ ÖMRE BEDEL. Sene 1964, Türkancığım 19 Cücü de 27 yaşında. Filmin yönetmeni Ülkü Erakalın, senaryo yazarları da Suavi Sualp ve Sadık Şendil. Cüneyit abimiz Adını Unutan Adam adlı kitabında Türkan Sultan'ın gözlerinden bahsederken yaramaz bir çocuk gibi demişti. Sizce de haklı değil mi ?

4 yorum:

Unknown dedi ki...

gözleri ömre bedel......peki o kim ?
filmi yapanlar türkan sultan'dan bahsediyor galiba .ama cüneyt abiminde gözleri çok güzel.sonra filmde türkan cüneyt için daha çok fedakarlık yapıyor.nerdeyse adama ömrünü adıyor.haksızmıyım :)

çilek dedi ki...

biliyorsun önceden, adamına göre senaryo yazılırmış. yani aktöre aktirste göre. dediğinde haklısın :)

Endo Biran dedi ki...

Kimsin nesin bilmiyorum fakat 4 saattir blogundayım. Nasıl bir tutku sendeki, nasıl bir hırs bu..
Yazmaktan vazgeçme çilek insanı.

çilek dedi ki...

:) sağol endo biran :).. sevgiler...