23 Mayıs 2008

Nostaljik Yeşilçam Fotoğrafları -12

Farklı yıllarda gezinelim bu sefer...



Senaryosunu Memduh Ün'ün kaleme aldığı bir Duygu Sağıroğlu filmi ; Satın Alınan Koca. Sosyetede çıkan dedikoduları kendince bulduğu bir yöntemle bertaraf etmeye çalışan Mahmut Bey (Saadettin Erbil) kızı Zeynep'e (Fatma Girik) bir koca satın (Cüneyt Arkın) alır :) 1971 yapımı filmde Girik 29, Erbil de 46 yaşındalar.


O gül dudaklarınııııı..öpeyim öpeyim öpeyimmm... Yok. Bu şarkı bu filmde mi emin değilim. Erol Büyükburç'u görünce direkt aklıma bu şarkısı düşer de:) 1968 yapımı bir Atıf Yılmaz filmi olan Yasemin'in Tatlı Aşkı'nın iki başrol oyuncusunu görüyorsunuz. Yasemin (Hülya koçyiğit) ve Erol(ErolBüyükburç ) iki rakip ailenin birbirni seven çocuklarıdır. Yasemin'in babası maddi açıdan dara düşünce Erol, sevgilisini evine hizmetçi diye alır ve olaylar gelişir. Hülya 21, Erol 32 yaşındalar.

7 yorum:

Şehzade Ali dedi ki...

Hülya 21, Erol 32 yaşındalar.

Daha ne olsun =)))

çilek dedi ki...

örnek teşkil etsin diyorsun yani :)))

Şehzade Ali dedi ki...

Valla bilmiyorum =))

Taylanov dedi ki...

Satın alınan koca filmindeki Fatma Girik karakterine gıcık olduğum kadar başkasına gıcık olmamışımdır :)

çilek dedi ki...

ahaha... aslında çakacaktı orda cüneyit abimiz iki tane :P

Unknown dedi ki...

hele hele fato'ya çarpmak kolay mı?:)
korkarmı o erkeklerden sanıyorsunuz:)
neyse bunu bilsen bilsen sen bilirsin çilek hanım,sen bilmezsende kimse bilmez.satın alınan koca filminde fatma girik'in evinin dış çekimleri için kullanılan köşk'ün adını merak ediyorum.fenerbahçede oldugunu biliyorum ama sadece bunu biliyorum:)

çilek dedi ki...

yok o kadar uzun boylu değil :) bak bu sorunu cevabını bilmiyorum ama bilmemek ayıp değil, bildiğini düşündüğüm kişilere soracağım.