22 Ekim 2008

Ekran Başına - 2



Haftasonuna erken saatte pijama, kumanda ve kahve ile başlamak isteyenler için bu haftaki seçeneklerimiz şöyle;

TRT1 haftasonu ekranını Karaoğlan serilerine ayırmış. İlk filmimiz Altay'dan Gelen Yiğit . Eseri , senaryosu , rejisi ve yapımı ile tamemen Suat Yalaz'a ait bu 1965 yapımı filmin başrol oyuncusu Kartal Tibet. Kartal Tibet'in ilk defa Karaoğlan oluşunu ve Camoka rolünde rahmetli Danyal Topatan'ı izleyip yâd etmek isteyenler için iyi bir seçenek. (TRT1, 25 Ekim C.tesi , 06:30)



Karaoğlan serilerini sevenler Pazar sabahı ise Karaoğlan Baybora'nın Oğlu'nu seyretma şansını elde edebilecekler. 1966 yapımı bu filmin kadrosunda da sonsuzluğa uğurladığımız çok isim var; Reha Yurdakul, Hüseyin Peyda, Engin İnal, Yavuz Selekman,Hayri Caner bu isimlerden bazıları. Filmin künyesinde "Kaan Yalaz" ismi de dikkatimi çekti, sanırım Suat Yalaz'ın oğlu... (TRT1, 26 Ekim Pazar, 06:30)





Altmışlardan sıkılanlar için TRT Türk'de 1990 yapımı, senaryosunu rahmetli İhsan Yüce'nin kaleme aldığı, Hasan Karcı'nın yönettiği Bir Avuç Sevgi isimli film var. Filmi izlemedim o yüzden bişey diyemiyorum. Lâkin , Yüce'nin kalemi kuvvetlidir, yorumlara baktığımda da duygu yüklü bir film olduğunu gördüm. Gerisi size kalmış. Başrol oyuncusunun Yalçın Gülhan olduğunu belirtelim. (TRT Türk, 25 ekim C.tesi, 09:20)


Şimdi mutlaka izleyin diyeceğim bir filmde sıra. TRT Türk ekranında yayınlanan "Sinemasal"ın bu haftaki filmi, 1974 yapımı bir Ömer Kavur filmi olan Yatık Emine. Necla Nazır'ı en çok beğendiğim filmdir. Refik Halit Karay'ın aynı adlı eserinden sinemaya uyarlanan filmin diğe rbaşrol oyuncuları Serdar Gökhan, Mahmut Hekimoğlu ve Bilal İnci. (TRT Türk, 26 Ekim Pazar, 21:10)



Not: Afişler Sinematurk'den...

Hiç yorum yok: