3 Ocak 2009

Ekran Başına - 6


Festival kapsamında olmasından faydalanarak sevgili Muzo kardeşim sayesinde sinema perdesinde sansürsüz şekilde izleme bahtiyarlığına erdiğim Türk filmlerinden biri olan Anayurt Oteli 4 Ocak Pazar günü TRT 2'deki Sinemasal kuşağında izleyici ile buluşacak.

Ömer Kavur'un Yusuf Atılgan'ın aynı adlı romanından uyarladığı Anayurt Oteli'nde Macit Koper,Serra Yılmaz ve Şahika Tekand başroldeoynuyorlar. Diğer rollerde Orhan Çağman, Cengiz Sezici, Kemal İnci, Ülkü Ülker ve Osman Alyanak oynuyor.

Yalnız başına yaşayan , istasyona yakın bir otel işleten Zebercet'in içinde yaşadığı hayal dünyasına, hayallerinin gerçeğe baskın gelişine tanık oluyoruz. Bir gün ansızın çıkagelen gizemli bir kadından çok etkilenen Zebercet, günler boyu o kadını bekler, hayalini kurar.

2 yorum:

HUS dedi ki...

çilek bu filmi trt2den yine izle ve kesilen yer var mı yok mu bize söyle lütfen. artık montajsız film izleyemez olduk. sen şanslısınki sahneleri eksik olmayan bir kopya izleyebilmişsin. en büyük film kaynağımız tvler. onlar da maşallah kesmeden yayınlayamıyorlar nedense....

Taylan dedi ki...

Türk sinemasının ilk10unda yer alan bir yapımdır. kaçmış fakat arşivde mevcut. : )