25 Şubat 2009

Yeşilçam Emektarı Yılmaz Kurt Vefat Etti

Nostaljik sinemaseverlerin yüzlerceTürk filminde irili ufaklı, çoğunlukla kötü adam rollerinde gördüğü, tabiri caizse Cüneyt Arkın'ın dayakçı takımı içinde sayabileceğimiz Yılmaz Kurt (esas adı ile Bilal Maksutoğu), tedavi gördüğü İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hayatının son on altı yılında İsmail Gülnar Tiyatrosu'nda oyunculuk yapan sinema emektarı Kurt, kanser tedavisi görüyormuş. Görüyormuş diyorum çünkü kendisinin varlığını ancak ölüm haberi ile tekrar hatırlayabildik maalesef.

Kurt, tiyatro ile çıktığı turnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış, hastanedeki üç günün sonunda ise aramızdan ayrılmış. Allah rahmet eylesin.

Kurt'un yaşamı nasıldı bilemem ama hayatının geri kalanında bile bu yaşına kadar hâlâ sinema ve tiyatro yapmış tutku ile. İşin güzel yanı adının Fethiye'deki İsmail Gülnar Sanatçı Köyü'nde yaşatılacak olması.

Kendisi ile daha ayrıntılı bilgiye sahip okuyucuların katkılarını beklediğimi belirtirken, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Not: Foto ekşi sözlük'teki Yılmaz Kurt başlığına verilen bir imaj linkinden.

Hiç yorum yok: