18 Mayıs 2011

Türvak Sinema ve Tiyatro Müzesini Gezmeye Ne Dersiniz?

Merhaba arkadaşlar

Yarın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı, şimdiden bütün gençlerin ve genç kalanların bayramını kutlarım. Bayramı benim için bayram gibi geçirtecek güzel bir aktivite de var üstelik; müzeler haftası olması sebebi ile Türkiye'nin ilk ve tek sinema tiyatro müzesi TÜRVAK SİNEMA VE TİYATRO MÜZESİ , etkinlik kapsamında ücretsiz gezilebilecek. Üstelik gece 24:00'de kadar.

Yarın izinli olduğum için ben günümün bir kısmını bu çok merak ettiğim müzede geçireceğim kısmetse. Duvarlarındaki her bir fotoğrafı, afişi hazmede hazmede inceleyecek ve hafızama bir kez daha nakşedeceğim.

Müzenin harika bir etkinliği daha var. Başrollerini Erol Evgin, Gülşen Bubikoğlu ve İzzet Günay'ın paylaştığı 1980 yapımı Renkli Dünya filmi de ücretsiz şekilde türk sineması sever bünyler tarafından izlenebilecek.

Bir kaç sene öncesine kadar kendim de çamlıca gazozlu, çekirdekli ve kağıt helvalı türk filmi zirveleri düzenlerdim, çok da keyifli geçerdi. Müze yetkilileri bu nostaljik ayrtınıyı atlamamışlar, dileyenler damaklarında bu tatları hissederek nostaljik bir akşam geçirebilecekler.

Herkese iyi eğlenceler...

Hiç yorum yok: