4 Mart 2008

Nostaljik Yeşilçam Fotoğrafları -4

Bugün ki fotoğrafımız bir Osman Fahir Seden filmi olan 1964 yapımı Affetmeyen Kadın'a ait. Karede, geçtiğimiz günlerde sonsuzluğa uğurladığımız Senih Orkan ile Allah sağlıklı ömür versin Fikret Hakan'ı görüyorsunuz. Sinemamızın kötü adamı olarak bildiğimiz Orkan'ın rol arkadaşı Hakan'ın da ilk kötü adam rolü . Parasına konmak için karısının gözlerini kör eden bir adamın hikayesinin anlatıldığı bu gerilim filminde Saadettin rolündeki Orkan ve Fikret Gür rolündeki Hakan da 32 yaşındalar.

Yıllardır hakkında bir bilgiye ulaşamadığım Senih Orkan'ın varlığını ajansların geçtiği ölüm haberiyle öğrenmek bir ironi oldu. Meğer yıllardır Bodrum'da yaşarmış. Senede 200'den fazla filmin çekildiği bir dönemin aranılan yüzü olan Senih Orkan'da kimbilir ne anılar vardı, kendisiyle beraber gitti. Yolu aydınlık olur inşallah.

4 yorum:

kazim ustundag dedi ki...

Dilek Hn.
Blog'unuz çok büyük emeklerle ve taa çocukluğunuzdan gelen birikimlerle hazırlanmış. Bunları başkalarıyla paylaşma cömertliğini gösterdiğiniz için sizi tebrik ediyorum.
İyi günler dilerim.

çilek dedi ki...

teşekkür ederim Kazım bey, size de Cem bey... kampanyaya tabi ki katılırım seve seve.

Unknown dedi ki...

1960 yapımı portrait in black filminin sinemamızdaki çevrimi affetmiyen kadın.fikret hakan çok sevimsiz bir tip,bıyığı olmadığı için hep kaşını buruyor,zavallı hülyayı kör ediyor,nebahat kadın olduğu için onun kadar kötü değil ama pekte iyi değil laf aramızda.

çilek dedi ki...

oysa ki kadın kadının kurdudur demi :)