10 Mart 2008

Yeşilçam'ın Karizmatik Pars'ı Aramızdan Ayrıldı

Sinemamızın kötü adamı olarak tanıdığımız karakter oyuncusu Kenan Pars bu sabah 88 yaşında hayata veda etti. Asıl adı Kirkor Cezveciyan olan Bakırköy'lü sanatçı sinemaya 1953 yılında; 33 yaşındayken; Öldüren Şehir ile merhaba demişti.


Oyuncu, yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen olarak sinemaya emek veren Kenan Pars'ı Bakırköy'deki piyango bayiisinde görmüştüm yıllar önce. Sinemanın içine düştüğü kriz döneminde kapı kapı gezip boncuk sattığını, kendisini boncuk satarken görenlerin ona inanmadığını anlatmıştı bir programda.


Hayat Bağları dizisinde kızları İnci ve Melis Pars da rol almıştı.

Kenan Pars, benim hatırımda Kanlarıyla Ödediler'deki büyük kardeş Nazmi, Karanlıkta Uyananlar'daki işbirlikçi fabrikatör, Ekmekçi Kadın'daki kötü kalpli Nazmi, Meleklerin İntikamı'ndaki ressam Cahit, Kanlı Pazar'daki kötü adam Kamil olarak kalacak.
Kenan Pars için 12 Mart Çarşamba günü saat 11:00'de Bakırköy Sanatçılar Derneği'nin (BASAD) önünde bir tören düzenlenecek. Pars, saat 14:00'te Bakırköy Ermeni Kilisesi'ndeki dini törenin ardından Bakırköy Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

1 yorum:

s. dedi ki...

uyy evet ya :(( yıldız yağsın üstüne...