13 Ağustos 2008

Nostaljik Yeşilçam Fotoğrafları - 13


Hep bir film sahnesini konu edinecek değiliz ya, kamera arkasından bir ayrıntı... Hadi birlikte ilerleyelim...
Fotoğrafta serinin "Semra Hoca"sı Semra Özdamar hemen dikkatimi çekti. Demek ki yıl 1975. Seri de "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı" .
Devam edelim. Filmin yönetmeni Ertem Eğilmez biliyorsunuz. Kameranın başındakisi o. Uzun boyu ile hemen gözümüze çarpan ve Eğilmez'e önce asistanlık daha sonrasında da "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" serisinde yönetmenlik yapma imkânı bulan Kartal Tibet.
Arka sıralarda Güdük Necmi'miz Halit Akçatepe, Damat Ferit'imiz Tarık Akan, onların önünde İnek Şaban'ımız rahmetli Kemal Sunal, Allah sağlıklı ömür versin Mahmut Hoca'mız Münir Özkul , rahmetli Adiloş Teyzem (Hafize Hanım), onun solunda yine rahmetli Feridun Şavlı (Domdom Ali), sağında Hayta İsmail'imiz Ahmet Arıman, Domdom'un önünde Bozum Cahit rolündeki Cengiz Nezir...
Herkes nasıl da gülümsemiş değil mi? Ne kadar güzel bir set ortamıydı kimbilir? Hiç aklına gelir mi ki ; bir film çevrilecek ve bunun için amatör oyuncular aranıyor gazete ilanıyla. Sen gideceksin, elemeleri geçeceksin. Sana verilen karakterle birebir örtüşecek, Domdom Ali, Hayta İsmail, Tulum Hayri olarak anılacaksın. Herbişeyi geç, ustalarla aynı havayı soluyup rol keseceksin... Bu nasıl bir güzelliktir, nasıl kıskanmayayım :)
Not: Fotoğraf bilgipasaji.com sitesinden

Hiç yorum yok: