28 Ağustos 2008

Ve Bir Yıldız Daha... Orhan Günşiray

Artık vedalar sıklaştı... Kenan Pars, Senih Orkan, Suna Pekuysal... ve sinemamızın ilk Kıtıpiyoz Çetin'i Orhan Günşiray.

Çocukluğumun yıldızları birer birer kayıyorlar.

Yeşilçam'ın en yakışıklı jönlerinden , ellilerin sonunda sinemaya "Lejon'un Dönüşü" filmi ile giriş yapan Orhan Günişray, İstanbul'da tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Mesut Kara'nın "Yeşilçam'da Unutulmayan Yüzler" kitabına Orhan Günşiray ile yapılmış bir röportaj vardır. Oradan öğrendiğimize göre Günşiray , Yeşilçam'ın en çapkın jönü olmuştur. Başından 7 evlilik geçmiş olan Orhan Günşiray, hayatın tadını çıkarmayı seven, ehl-i keyif bir kişilik imiş. Su gibi para harcarmış. Birikim yapmayı da ihmal etmemiş ama bunun yanında kaybettiklerini de saklayabilseymiş çokça mal mülk edinebilecek birisi olurmuş... Oyunculuk dışında sinemamıza yapımcı olarak da destek veren Orhan Günşiray bu uğurda para harcamaktan da asla çekinmemiştir; ki bir iş için kendi deyimi ile beş villa parasını rahatlıkla çar çur edebilmiştir. Öyle anlatıyordu kendisini kitapta.


Not: Yazının bir kısmı ekşi sözlük'teki girdimden alınmadır. Fotoğraf gittigidiyor.com'dan.

Hiç yorum yok: