26 Ekim 2008

Karanlıkta Uyananlar - Uyutanlar

Selam...

Bloggera, blogspota... memleketimde erişim yasaklandı. Sözün bittiği değil artık söz söylemenin de abes kaçtığı abuk yerdeyiz. Neyi engellediğini sanıyor bu zihniyet, anlamak güç. 1964 yapımı Karanlıkta Uyananlar filminin son sahnesindeki replikle bitiriyorum:

KARŞILARINDA BİZ VARIZ...

düşünen, üreten, kendini söz ile yazı ile anlatan biz.

Yakında görüşmek dileği ile... Nereden olur bilemiyorum.

7 yorum:

Fıkra Sevenlere dedi ki...

İyi akşamlar arkadaşım..
Demokrasilerde çare tükenmez.. Bir şekilde sayfalara girebiliyoruz..İşin tuhaf tarafı ne amaçla yasaklandığımızı bile bilmiyoruz.. Biri çıkıpta bir şeyler söyleme gereğini bile duymuyor.. Komiktik daha da komikleşiyoruz.. Bir ülkenin böyle keyfi yönetilmesine de gönlüm razı gelmiyor..

çilek dedi ki...

sanki sıra dayağına çekiliyormuşuz gibi hissediyorum.

unknown dedi ki...

tatar ramazanın bu durum karşısında diyecek bişeyleri olurdu mutlaka.
çilekhanım blogger'dan devam edelim hep beraber.gerçi başka sunucular üzerinden yazı yollamak/ulaşılabilmek zor oluyorsa da blogger love markım benim kopamıyorum kendi adıma.ayrıca google readerdan gayet net takip ediyorum ama işte bu sansür beni de utandırıyor/kızdırıyor. kesinlikle

Dobrowski dedi ki...

ne diye açıldı bilmiyorum ama şaka geçti..

ne osuruktan bi ülke olduğumuzu bi kez daha gördük

Taylanov dedi ki...

Geçici bir çözüm üretildi şimdilik ama bu demek değil ki sonu Youtube'a benzemeyecek...

paprika dedi ki...

En güzel bayramımız Cumhuriyet'imiz kutlu olsun!85. yılında adil olmayan bu yargı kararlarını artık görmek istemiyoruz.Bilişim ve internet hukuku alanında ne kadar geride olduğumuzu iyice anladık.'Yasaklanmış' sayfalara ulaşmaya çalışmak yerine yasağın kaldırılması için çalışmalıyız diye düşünüyorum.

abc dedi ki...

niye yasaklandığımızı bir anlasaydık...

bir şekilde giriliyor tamam da mesele o değil, herkesi aynı kefeye nasıl koyarlar, niye bir açıklama uyarı yapılmadan böyle bir uygulama olur? anlamıyorum vesselam

netse geçmiş olsun bir daha tekrarlanmaz inşallah