24 Aralık 2008

Ekran Başına- 5

  • Evde tembellik yapabilme lüksüne sahip okurlar 25 Aralık Perşembe günü saat 11:20 'de , Müjde Ar'ın başrolünü oynadığı 1986 yapımı Teyzem filmini izlemek için TRT Türk'e takılabilirler.

  • Cumartesi sabahı ( 27 Aralık) soğuk bir kış sabahı erkenden kalkmayı göze alabilenler için TRT 1'de daha evvelce blogda tanıtımını yaptığım Yeşil Köşk'ün Lambası isimli filmi seyredebilirler. Belgin Doruk'un uğruna ilk eşi Faruk Kenç 'i terkedip evlendiği Özdemir Birsel'in yapımcılığını yaptığı film haddinden fazla sıkıcı ama filmde Alaaddin Yavaşça'nın sesi ile şarkı söyleyen gencecik Ekrem Bora'yı seyretmek de fena değil benden söylemesi. (TRT 1, 06:15)

  • Yine Cumartesi sabahı saat 09:30 'da başrolünü Tarık Akan ile Meral Orhonsay'ın paylaştığı bir Erden Kıral filmi var: KANAL. Senaryosu usta kalem İhsan Yüce'ye ait. (TRT Türk, 09:30)

  • Pazar sabahı (28 Aralık), bir dönem aşk yaşamış olan Aliki Vuyuklaki ile bu sene içinde kaybettiğimiz Orhan Günşiray'ın başrollerini oynadığı 1963 yapımı Sıralardaki Heyecan filmi izlenebilir. Tabi ki erkencecik kalkmak şartıyla :) Türk- Yunan ortak yapımı filmde yakışıklı bir doktor ile ona aşık olan şımarık ve zengin kolejli bir kızın aşkı anlatılıyor. (TRT 1, 06:15)

  • Ve geldik en son tavsiyemize; Sinemasal kuşağında bu hafta gösterilecek film, Cüneytim Arkınımın sinemadaki ilk rolünün olduğu GURBET KUŞLARI. Uzun uzun yazmaya gerek yok, Türk sinemasının en güzel filmlerindne olan Gurbet Kuşları'nı mutlaka ama mutlaka izleyiniz izlettiriniz :) (TRT 2, 21:10, 28 Aralık)

Ezcümle, bu hafta Filiz Akın'a, Tanju Gürsu'ya, Ekrem Bora'ya, Belgin Doruk'a, Sema Özcan'a, Önder Somer'e ve Kartal tibet'e doyabileceğiniz bir hafta. İyi seyirler...

Hiç yorum yok: