18 Şubat 2009

Gazanfer Özcan'ı Kaybettik

Türk tiyatrosunun olduğu kadar Türk sinemasının da yıldızlarından olan Gazanfer Özcan dün gece hayata veda etti. Televizyon ve sinema izleyicisinin de yakından tanıyıp sevdiği Özcan daha çok 50 li ve 60 lı yıllarda sinema filmlerinde rol aldı, birçok Türk filmine sesi ile renk verdi.

Yediden yetmişe herkesin bildiği Kuruntu Ailesi'ndeki kuruntulu baba Hüsnü Kuruntu karakteri bir adeta kendi adının da önüne geçti.

Uzun zaman ara verdiği sinemaya 2000 yılında çevrilen Komser Şekspir ile geri döndü. Özcan, onu yıllarca Hüsnü Kuruntu olarak bellemiş televizyon izleyicisinin karşısına 2004 yılında , ekranların başarılı dizisi Avrupa Yakası'nın babası Tahsin Sütçüoğlu karakteri olarak çıktı.

Sinema izleyicisi Gazanfer Özcan'ı son olarak 2007 yapımı Beyaz Melek'te gördü. Halen yapım aşaması süren Amerikan Traşı filminde Ahmet Tayyip rolünü oynayan Özcan 78 yaşında idi.

Çilek'in Dünyası olarak başta eşi Gönül Ülkü Özcan, kızı, damadı ve torunu olmak üzere Türk tiyatro, sinema ve televizyon izleyicilerine baş sağlığı diliyorum.

2 yorum:

hjhlp dedi ki...

Ailecek çok sevmişdik kendisini. Şimdi haberlerde izlerken kızım ağlayacaktı nerdeyse. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun.

seviye dedi ki...

Allah gani gani rahmet eylesin.