27 Kasım 2008

Ekran Başın - 3


Geçen blogspot Türkiye'de yasaklandığında adını kullanarak konuya atıf yaptığım bir Türk filmi vardı; Karanlıkta Uyananlar.
Yönetmenliğini Ertem Göreç'in yaptığı 1964 yapımı filmde Ayla ve Beklan Algan, Fikret Hakan, Kenan Pars oynuyorlar. Sevdiğim filmlerden biridir Karanlıkta Uyananlar... Eskiden çok sıkı dost olan iki arkadaşın (biri işci diğeri ise patron olduğunda) arası açılır. Aklı bir karış havada olan yeni patron (F.Hakan) olayların akışı sonucu işcilerinin yanında olmayı seçer. Toplumsal bir meseleye işaret eden ve filmde bir de hoş bir aşk hikayesi var... Tavsiye ederim.

TRT 1, 29 Kasım Cumartesi, 06:00


Yeşilçam'ın dini motifli filmlerinden hoşlananlar için 1965 yapımı Veysel Karani isimli film bir seçenek. Yönetmenliğini Hüseyin Peyda'nın yaptığı filmin başrolunde Türk sinemasının en masum, en temiz yüzlü yıldızlarından Yusuf Sezgin var :)

TRT 1, 30 Kasım Pazar, 06:20

2 yorum:

paprika dedi ki...

Nerelerdeydiniz Çileka Hanım? Bu filmlerde hep sabahın köründe ama ben size bu gece trt2 de yayılanacak bir film söyliıim; Rıfat Diye Biri. Ayhan Işık oynuyor ve senaristi de Attila İlhan.

çilek dedi ki...

İşlerimin yoğunluğundan dolayı ilgilenemedim ama önümüzdeki günlerde bloga çok yoğunlaşacağım inşallah... Rıfat Diye Biri... güzel bir seçim. Teşekkürler, selamlar.