3 Ocak 2008

Sultan Hep Çok Güzel

Kadınların otuz yaş bunalımı dillere pelesenk olmuş bir şeydir. Elle tutulmaz da , gözle görülür. Görenler de hemcinsleri değildir. Ufacık bir hareketinizin analizi bellidir : Otuz yaş bunalımındasın sen !

Saçlarımı kızıl renge boyama girişimim bu otuz yaş bunalımı ile ilintilendiği için sadece bir girişim olarak kalmıştı misâl :)

Otuzları atlatan bir kadın, yine hemcinslerinin değil de erkeklerin deyimi ile en harikulâde yaş olan 40 lara geldiğinde bir başka güzel oluyor(muş).

Yazılan onca aşk şiiri, romanı, şarkısı hatrına işime gelen bu veciz ifadeyi onaylıyorum. Neden mi ? Aşağıdaki fotoğrafa bir bakalım



Sultanımın Ören Bayan Reklam Kampanyasından bir fotoğrafı. Sene 1985. Sultanım 40 yaşında. Görsel malzemeler olsun, yakinen olsun gözlerimin gördüğü en güzel kadınlardan biri Türkan Şoray'dır.





İlk gençlik halleri zaten muhteşem olduğundan bu yazıya malzeme etmeye bile gerek görmedim. Üstte, yeşil elbiseli olduğu fotoğrafta da kırklarında olmalı. Elbisenin yeşilliğinden hemen aklıma 83 yapımı Metres filmi düşüverdi. Yeşil ipek bir elbise giyer orda.


Yakın zamandan bir kare. Erol Sayan'ın muhayyerkürdî şarkısında dediği gibi :Her halinle her şeyinle güzelsin , hata bulmak kusur bulmak güç sende...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

30 yaş bunalımı deyince bak nasıl dikkatimi çekti :)

sahi, kenan'a yeni nesil kadir inanır diyorlar. yeni nesil türkan kim ola ki?

artık bizden geçti :(

han duvarcısı

çilek dedi ki...

kim olacak ayol.. beeen ! :)))

Adsız dedi ki...

nasıl kaçırmışım bunu hayret :((

o zaman da, ben, kenan'dan kadir inanrlığı alıp, kendime veriyorum :))

çilek dedi ki...

e buyrun hocam buyrun :)))